Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rogán Antal új apósától várják a helyi tehenészet fellendülését Lénárddarócon

Létrehozva:

Eddig állítólag a kapanyél elejét és végét sem ismerték fel, de most 1,6 milliárdos föld szakad a nyakukba.

A Népszava a napokban ellátogatott Dédestapolcsányba, arra a településre és környékére, ahol Rogán Antal új feleségének, Barbarának a szülei élnek. Mint írják, a helyiek is hallottak arról, hogy 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja hatalmas összegért vásárolt földeket a közelben.

Csodálják is, hogy miért éppen szántót kaptak, hiszen a szomszédok a friss apósról azt mondják, „nemhogy több száz hektáron nem lenne képes gazdálkodni, eddig még a saját kertjét sem művelte meg”, és tulajdonképpen eddig azt sem tudták eldönteni a friss örömszülők hogy a kapanyélnek, „melyik az eleje, s melyik a vége”, ennek ellenére óriási gazdaság szakadt a nyakukba, amitől a környék fellendülését várják a helyiek.

Dédestapolcsányban a lapnak ráadásul többen is azt mesélték, hogy a tavaly nyári eljegyzés után látványosan megváltozott a miniszter harmadik felesége, Barbara és családja élete. 

Hogy tisztábban lássunk:

  • Rogán apósa ma már nem egy használt Forddal, hanem egy vadonatúj, drága Volkswagennel jár
  • házukat néhány hónappal ezelőtt kívül-belül felújították
  • a kertet parkosították
  • úszómedence és jacuzzi is került a portára.

A lap arra a kérdésre, hogy valójában mivel foglalkozhat a hétköznapokban a dédestapolcsányi családfő és a felesége, konkrét válaszokat nem igazán tudtak adni, inkább azt mondták a falubeliek, hogy sokszor belefogtak valamilyen üzletbe, de nagy sikereket sosem nem értek el. 

A lapnak egy közeli ismerős azt mondta, a családfő közvetített földeket eladók és vevők között a környéken. A helyiek azt remélik, Rogán Barbara édesapja újjáéleszti a lénárddaróci tehenészetet is, amely jelenleg egyébkén eladó.

„Ha az itt élőknek adnának munkát, senki nem bánná, hogy Rogán apósa a munkáltató!”

– mondta egy helybeli. Más inkább attól tart, hogy a család felveszi majd a területalapú támogatást, és nem fognak gazdálkodni, illetve munkát adni a közelben élőknek.

Legnépszerűbb cikkeink