Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rogán felesége az esküvő előtt lett földbirtokos bankhitelből

Létrehozva:

Rogán Barbara nem kíván közszereplő lenni.

Öt százaléknyi sajátrésszel 1,6 milliárdos telekvásárlásba vágott bele családjával és két másik magánszeméllyel Rogán Antal új felesége, alig néhány héttel a miniszterrel kötött házassága előtt.

A hvg.hu szerint Obrusánszki Barbara 2020 novemberében nyolc településen összesen több mint ezer hektárnyi ingatlant – erdőt, szántót, rétet, legelőt és épületeket – vásárolt ötödmagával Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A  28 éves nő a szüleivel együtt több mint hatszáz, személyesen több mint kétszáz hektárnyi borsodi erdőre, mezőre, szántóra és egyéb mezőgazdasági földterületre tett szert.

Obrusánszkit már Rogán Barbarának hívják, ami a miniszter friss vagyonnyilatkozatából derült ki. A Blikk szerint decemberben tartottak titkos esküvőt. Rogán 13 év után 2018. novemberében novemberben vált el második feleségétől, Rogán-Gaál Cecíliától.

A lap szerint  a 2020. november 20-án kelt szerződésből kiderül, hogy az Obrusánszki család frissen vágott bele a gazdálkodásba: csak tavaly augusztusban jegyezték be őket a földműves-nyilvántartásba.

Az összesen 1,6 milliárd forintnyi vételárból mindössze 83,2 millió forintot kell előteremteniük, több mint másfél milliárd forintot az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett termőföldvásárlási kölcsönből fedezik.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte,

Rogán Antal új felesége nem kíván közszereplő lenni.

Bármilyen, a magánéletünkre vonatkozó információ jogosulatlan közlése esetén bírósághoz fognak fordulni – ígérték.

Legnépszerűbb cikkeink