Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vagyonnyilatkozatok: Újra megnősült Rogán, Orbánnak semmilyen megtakarítása nincs

Létrehozva:

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Fotó: Pesti Hírlap archív

Éjfélkor nyilvánosságra hozták az országgyűlési képviselők 2020-as évre vonatkozó, saját bevalláson alapuló vagyonnyilatkozatait.

Orbán Viktor miniszterelnök továbbra sem rendelkezik megtakarítással, de 2002 óta törleszti a feleségével közösen felvett, 20 millió forintos jelzáloghitel-tartozását: ebből már csak 882 ezer 110 forintot kell visszafizetnie. (2019-re 3,5 millió forinttal tartoztak, míg 2020 januárjára ez az összeg 2 millió 199 ezer 547 forint volt, tehát a tavalyi évben is jól haladt a törlesztéssel.)

Orbán Viktor résztulajdonosa egy 2002 májusában vásárolt XII. kerületi ingatlannak, tulajdonosa a 2013 szeptemberében vásárolt felcsúti házának, újabb ingatlan, ahogy autója vagy megtakarítása sincs. A nyilatkozatból az is kiderül, hogy feleségén kívül Flóra nevű leánygyermekével él közös háztartásban, az egy évvel korábbi nyilatkozatában még Róza nevű lánya is szerepelt.

Egészen jó évet zárt Rogán Antal kabinetminiszter, aki növelni tudta a megtakarításait, és a vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy tavaly újraházasodott, feleségét Rogán Barbarának hívják. A takarékbetétben elhelyezett vagyonát 809 millió forintról 822 millióra növelte, magánszemélyekkel szembeni tartozása 18,2 millió forint maradt.

A Köztársasági elnöki Hivatal honlapjára már vasárnap este feltöltötték Áder János köztársasági elnök vagyonnyilatkozatát, amiből kiderül, hogy egy év alatt 23 millió forintot tudott megtakarítani úgy, hogy közben négymilliót törlesztett a 45 millió forintos lakásvásárlási hiteléből. Folyószámláján 27 421 311 forint van, egy éve még csak 3,9 millió volt. Életbiztosításának az értéke csaknem négyezer euróval nőtt 17 418 euróra, értékpapírszámláján viszont már csak négyezer forinttal van több, összesen 1 525 088 forint. Van 1690 dollárja és 35 520 eurója is: dollárból tavaly is ennyije volt, de az utóbbi összeg hétezerrel apadt egy év alatt.

A köztársasági elnök 2019 augusztusában 50 százalékos tulajdonosa lett egy II. kerületi 125 négyzetméteres lakásnak. Erre vett fel egy 45 millió forintos hitelt, amelyből négymillió forintot törlesztet. Új ingatlant azóta nem szerzett, egy kisoroszi családi ház negyede az övé még.

 

Legnépszerűbb cikkeink