Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Keljfeljancsi: Rágalmazásért, becsületsértésért tehet feljelentést Gulyás Gergely, de kérdés, megáll-e a bíróságon

Létrehozva:

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Sértheti Gulyás Gergely és Koncz Zsófia jogait, ami róluk a sajtóban megjelent – mondta Gatter László ügyvéd Fiala János reggeli műsorában.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap a Facebookon jelentette be, Büntetőfeljelentést tesz és polgári pert is indít, miután Koncz Zsófia fideszes képviselő válását az ő személyével hozta összefüggésbe az Ezalenyeg.hu című internetes oldal. a írt a Nyugati Fény is átvette. Az írások Gulyás szerint tényként közölték, hogy a képviselőnő a miniszterrel folytatott viszonya miatt válna.

„Mindenkit megillet, hogy tiszteletben tartsák a magánéletét, ha politikus, ha nem” – mondta Gatter László ügyvéd Fiala János Keljfeljancsi című műsorában kedd reggel. Az ügyvéd szerint ebben az esetben rágalmazásért, és becsületsértésért lehet büntetőfeljelentés tenni, kérdés azonban, hogy alkalmas-e a becsület csorbítására, ha azt állítják róla, hogy viszonya van valakivel.

A Polgári per esetében – mondta a szakember – valamennyivel egyszerűbb a helyzet, szerinte azonban az ilyen ügyekért néhány százezer forintos sérelemdíjat lehet kapni abban az esetvben ha megállapítják, hogy az állítás valakinek sérti a jó hírnevét. Az azonban, hogy sérti-e, nagyrészt függ az állításban foglaltak társadalmi megítélésétől.

Az ügyvéd azt mondta, ha valaki ilyesmivel fordulna hozzá, ügyédéként első körben megpróbálná lebeszélni arról, hogy feljelentést tegyen illetve, hogy polgári pert indítson, mert ezeknek az ügyeknek kimenetele bizonytalan, és nem biztos, hogy megéri vesződni velük. Mindamellett az ügyvéd azt is mondta, ha a tényállítás valótlan, az tényleg sértheti Koncz Zsófia és Gulyás Gergely jogait. 

Legnépszerűbb cikkeink