Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Félmillió forintra büntették a vasárnapi tüntetés szervezőit

Létrehozva:

Vendéglátosok mellett tüntetnek az újranyitásért a budapesti Hősök terén 2021. január 31-én. Fotó: Merész Márton

Ez nem tántorítja el őket egy újabb tüntetéstől.

Fejenként 500 ezer forintra bírságolta meg a rendőrség Ecsenyi Áront és testvérét, miután vasárnap „Tömeges Üzletnyitás” címmel szervezett be nem jelentett tüntetést a közösségi médiában a Hősök terére. Ezt maga Ecsenyi Áron állítja egy Facebook-oldalán közzétett videóban. „Most jött a hír, hogy gyűlés tartása és gyűlés szervezése miatt is fejenként 500-500 ezerrel bírságolt meg a kommunista hatalom” – mondja a Le az adók 75%-val nevű minipárt elnöke, mint azt a hvg.hu észrevette.

Ecsenyi Áron szerint sem őt, sem ikertestvérét, Szilárdot nem sikerült ezzel elrettenteni attól, hogy hétfőn ismét tüntessenek a koronavírus miatti korlátozások ellen.

A rendőrség korábbi közlése szerint a maszkhasználat hiánya miatt hat résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül kettőre helyszíni bírságot szabtak ki, négy másik résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek. Mint arról mi is beszámoltunk, a vasárnapi tüntetésre a Facebookon 12 ezren jelezték az érdeklődésüket, több mint 3 ezren a részvételüket, de tudósítóink mindössze néhány száz embert láttak.

A rendőrök némi kivárás után elkezdték igazoltatni a résztvevőket, egyúttal távozásra szólítva őket. Ennek a többség eleget tett, és a demonstráció atrocitás nélkül ért véget.

Legnépszerűbb cikkeink