Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kiírták a közbeszerzést Budapest egyik legnagyobb parkjának építésére

Létrehozva:

Megkezdődött a Csepeli Közpark építésének előkészítése, ami a maga 36 hektáros területével Budapest egyik legnagyobb parkja lesz.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára bejegyzésében azt írta, meggyőződése, hogy a közlekedés-, különösen a közösségi-, azon belül is a kötöttpályás közlekedés fejlesztése és az otthonteremtés mellett a legfontosabb városfejlesztési feladat Budapesten a zöldítés, több és jobb minőségű közpark, lakossági sportpark létrehozása.

Hozzátette, a parkban nagy, szabad pihenőterek, tisztások, gyalogos- és kerékpárutak, sétányok, ösvények, közösségi sportpályák, illetve kertek, kültéri fitnesz, mászófalak is lesznek. Továbbá Duna-parti teraszokat, kiülőket, utcabútorokat és biciklis-gyalogos hidakat építenek ki.

„Mivel városi jelentőségű park lesz itt, a megközelíthetőségén is dolgozunk. Egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és Kálvin térig hosszabbítandó csepeli hév és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani-híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos és kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei felé pedig gyalogos és kerékpáros hidakat készítünk elő”

– írta Fürjes Balázs.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink