Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Veszélyes Biden szobabiciklije, lehallgathatják azon keresztül 

Létrehozva:

A túl okos Peloton bringát nem engedik használni a Fehér Házban, csak lebutítva. 

Joe Biden eddig minden reggel Peloton biciklijén edzett, de elnökként ezt már nem teheti meg kockázat nélkül a Fehér Házban – írja a hvg.hu a The New York Times cikke alapján.

A 2500 dolláros Peloton szobabicikli igen népszerűvé vált az Egyesült Államokban a lezárások idején, mert egy tabletet, egy mikrofont és egy kamerát is elhelyeztek benne, így edzés közben is lehetett netezni vagy kommunikálni rajta az interneten keresztül – írja a lap.

A New York Times által megkérdezett szakértők szerint az internetes kapcsolat miatt a szobabicikli túlságosan nagy kockázatot jelent Biden számára, mert külföldi hírszerzők ezen keresztül fontos információkhoz juthatnak.

Nemcsak arról, hogy kivel és mit beszél az USA elnöke, hanem arról is, hogy milyen az egészségi állapota. 

„Ha valóban el akarjuk kerülni a biztonsági kockázatot, akkor le kell venni a kamerát és a mikrofont”- mondta Richard H. Ledgett Jr, az NSA (National Security Agency, Nemzetbiztonsági Ügynökség) volt igazgatóhelyettese a New York Timesnak. Azt javasolta, hogy Biden egy teljesen beazoníthatatlan felhasználónevet válasszon, azt havonta változtassa meg, és tartsa távol a kerékpárt minden olyan helytől, ahol érzékeny információk hangozhatnak el.

 

Legnépszerűbb cikkeink