Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Kijevbe utazott Joe Biden

Létrehozva:

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke az orosz-ukrán háború kitörése óta először látogatott el az ukrán fővárosba.

Kijevbe érkezett Joe Biden amerikai elnök, akinek az orosz-ukrán háború kitörése óta ez az első látogatása az ukrán fővárosban. Az előre be nem jelentett látogatást megelőzően az amerikai elnök Lengyelországba utazott, hogy Andrzej Duda elnökkel találkozzon.

Biden nyilvános programja szerint csupán kétnapos látogatásra érkezett Varsóba, de az elmúlt órákban többen is a fokozott kijevi készültségét látva már azt híresztelték, hogy az amerikai elnök Kijevben találkozni fog Volodimir Zelenszkijjel.

A meglepetésszerű látogatásról először a BBC kijevi tudósítója adott hírt. Közzétett egy felvételt, amelyen Joe Biden az ukrán elnök oldalán látható az ukrán fővárosban. Biden látogatását később már hivatalos források is megerősítették. Biden kijevi látogatását biztonsági okokból nem jelentették be előre.

(Fotó: Geneva, 2021. június 17.
Joe Biden amerikai elnök felveszi napszemüvegét a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozót követően tartott sajtóértekezleten a Genfi-tó partján lévő La Grange-villában 2021. június 16-án. MTI/AP/Keystone/Pool/Peter Klaunzer)

Legnépszerűbb cikkeink