Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Havazás, hózápor is lehet

Létrehozva:

Fotó: MTI/Soós Lajos

Napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet.

Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra – írja a met.hu.

Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Reggelig a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized milliméter) ónos esőre van esély. Napközben egyre kevesebb helyen valószínű havazás, egyre inkább a záporos jellegű csapadéktevékenység lesz a jellemző. A havazásokból, hózáporokból általában nagyjából 5 centiméter friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból. A hózáporokat a Dunántúlon akár dörgés is kísérheti.

Legnépszerűbb cikkeink