Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Először hunyt el koronavírusos beteg Bhutánban

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Az első koronavírusban elhunyt egy 34 éves nő – jelentette be a himalájai királyság egészségügyi minisztériuma pénteken.

A nő krónikus májbetegségben szenvedett, és a főváros, Timpu egyik kórházában vesztette életét. December 23-án diagnosztizálták koronavírussal.

A mindössze 750 ezer lakosú, India és Kína között fekvő Bhután márciusban teljesen elzárta magát a külvilágtól, és leállította az összes menetrend szerinti repülőjáratot. A kormány úgy tudja, hogy több hónapja nem jártak külföldi turisták az országban.

A hatóságok szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be decemberben azt követően, hogy egy külföldről hazatérő nő a Covid-19 tüneteit mutatta. Azonban ő és rokonai addigra már beutazták a mindössze 38 394 négyzetkilométer területű királyságot. A fertőzöttek száma azóta 400-ról 770-re emelkedett, és naponta 15-17 új esetet regisztrálnak.

Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az események nyomán az állampolgárok csak engedéllyel hagyhatják el körzetüket, vagy mehetnek külföldre. A fővárosban, Timpuban és a közeli Paróban ahhoz is engedély kell, hogy a lakosok elmehessenek bevásárolni.

A kormány Indiával és más országokkal is tárgyal a koronavírus elleni védőoltás beszerzéséről.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink