Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Átadták a Hanukatalizátor-díjat

Létrehozva:

Fotó: RODNAE Productions / Pexels

Király Kinga kapta idén a Hanukatalizátor-díjat, amelyet a JCC Budapest – Bálint Ház által rendezett eseményen adnak át hagyományosan, ezúttal kilencedik alkalommal.

A díjat a zsidó közösség legaktívabb, leginspirálóbb tagjai érdemelhetik ki. A JCC Budapest – Bálint Ház Különdíját most a Haver Alapítvány önkéntes csapata kapta.

Király Kinga önkéntes tárlatvezetéseket tart középiskolások számára a holokausztról. Az Élet Menete lengyelországi és budapesti rendezvényein sokaknak adott inspirációt ahhoz, hogy közelebbről megismerjék a zsidó kultúrát – írja a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleményében.

A Haver Alapítvány tizenkét éve küzd egy nyitottabb, elfogadóbb társadalomért, önkéntesei rengeteget tesznek azért, hogy diákokkal megismertessék a zsidóságot. A járvány alatt is felbecsülhetetlen munkát végeznek: az alapítvány programjai szinte zavartalanul működnek.

Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója szűk körben, de személyesen adta át a díjakat, és elmondta, hogy a legnagyobb örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy ennyi jelölés és szavazat érkezett.

„Muszáj, hogy valami jó is történjen velünk idén, és a Hanukatalizátor-díj pont ilyen. Megmutatja, hogy mindig vannak jó dolgok, jó emberek, jócselekedetek” – idézi a közlemény az igazgatót.

Legnépszerűbb cikkeink