Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magukat díjazzák a polgármesterek 

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A veszélyhelyzet ellenére – vagy pont azért – repkednek a jutalom milliók a polgármesterek háza táján.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta az önkormányzatoknak jogilag lehetőségük van arra, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt olyan kérdésekben is döntsenek egyénileg, amelyekben egyébként csak a közgyűlés határozhat. Ez biztosítja, hogy testületi határozat nélkül is egy kis fizetésemelést biztosítsanak akár maguknak, akár másoknak – írja az Index. Ezzel a lehetőséggel éltek is.

A lap szerint Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere bruttó 1 millió 75 ezer forintot szavazott meg magának, ami nettó 713 ezer forintnak fele meg.

Gyál polgármestere ennél bőkezűbb volt. Pápai Mihály fideszes vezető bruttó 4 millió 188 ezer, azaz nettó 2 millió 785 ezer forint jutalmat adott saját magának.

Dunaföldvár vezetője Horváth Zsolt öthavi illetménynek megfelelő jutalmat, azaz bruttó 3 millió 381 ezer forintot kapott, míg az alpolgármester Süveges Árpád Róbertné három havi fizetésnyi pénzt tudhat magáénak.

Sződliget momentumos polgármestere Juhász Béla 1 millió 645 ezer forinttal gazdagodott. Korábban viszont arról panaszkodott, hogy a kormányzati elvonások miatt nehéz helyzetben van az önkormányzat és a tartalékokat is felélték.

Szarvason majdnem négymillió forintos jutalomra tett javaslatot a város vezetése. Babák Mihály polgármesternek 4 188 000 forint, míg az alpolgármesternek 942 300 forint járna.

Horváth Klára Bábolna polgármesterének három havi illetményt, 1 millió 645 ezer forintot állapított meg a közgyűlés. 

Legnépszerűbb cikkeink