Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szilágyi és Csipes az év sportolója

Létrehozva:

Fotó: Csoportkép az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

A 64. alkalommal rendezett, 366 szavazat alapján kialakult sorrend győzteseit a Nemzeti Színházban hirdették ki.

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

A 64. alkalommal rendezett, 366 szavazat alapján kialakult sorrend győzteseit a Nemzeti Színházban hirdették ki.
Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András kapta a legtöbb szavazatot, Szilágyi Áron és a japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője. „Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is” – mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a legjobb férfi sportoló címet kapta. A nőknél elsőként záró Csipes Tamara a díjat az est díszvendégétől, Stephen Roche Giro d’Italia- és Tour de France-győztes, világbajnok ír kerékpárostól kapta meg.

A fogyatékkal élő sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.
Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett.
Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át.
Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.
Az ünnepségen – melyre a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt került sor – megemlékeztek a magyar sportélet 2021-ben elhunyt nagyságairól.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink