Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hétfőn kezdődik a közigazgatásban dolgozók célzott tesztelése

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A miniszterelnökség szerint felhasználják azokat a tapasztalatokat, amiket az oktatásban dolgozók tesztelése során szereztek.

A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódik hétfőtől a célzott csoportos tesztelés, közölte a Miniszterelnökség. Itt már fel tudják használni a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelésével szerzett tapasztalatokat.

A Miniszterelnökség november 20-án indított átfogó, országos csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, ahol a dolgozók jellemzően sok más emberrel vannak kapcsolatban, vagy veszélyeztetett csoportokat látnak el.

Az antigénteszteket orvostanhallgatók bevonásával végezték. A Miniszterelnökség szerint a kéthetes tesztelés soha nem látott szakmai és koordinációs együttműködés eredményeként jött létre.

A szociális otthonokban az elmúlt heti tesztelések eredményei alapján a fertőzöttek aránya magasabb – országosan 3,7 százalék -, mint más szakmacsoportoknál.

A tesztelés a most kijelölt szakmacsoportnál is önkéntes és ingyenes lesz. Az operatív törzs a tesztelési folyamat tapasztalatait folyamatosan értékeli – írta a Miniszterelnökség.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink