Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

BKK: Három hónappal meghosszabbítják a díjmentes kerékpárszállítást

Létrehozva:

Hétvégenként továbbra is ingyenes.

Három hónappal meghosszabbodik a díjmentes kerékpárszállítás szeptemberben indult tesztidőszaka – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szombaton és vasárnap továbbra sem kell külön a kerékpárszállításért fizetni azoknak, akik rendelkeznek az utazásukhoz szükséges jeggyel vagy bérlettel.

Az intézkedés minden, kerékpárszállításra alkalmas vonalat érinti, így nem kell kerékpárbérletet váltani, illetve külön jegyet lyukasztani szombaton és vasárnap a kerékpárszállításért a H5-ös, a H6-os, a H8-as, a H9-es HÉV vonalán, a fogaskerekűn, minden Tátra-típusú villamoson a budai fonódó 17-es, 41-es, 56A, az 59-es, és a 61-es vonalán, a 65-165-ös és a 212-es buszon, a 77-es trolibuszon, továbbá a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón – sorolta a BKK közleménye.

Megjegyezték, kivételt képez a H7-es HÉV, ahol a Kvassay híd felújítási munkái miatt jelenleg nehezebb körülmények között lehet utazni.

A meghosszabbított próbaidőszakban ugyanazok a biztonsági szabályok érvényesek, amelyeket eddig is követni kellett a biciklivel történő utazáskor – hívta fel a figyelmet a BKK. Azok részletesen megtalálhatók a BKK és a MÁV-HÉV honlapján: a https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kerekpar/kerekparszallitas/ , illetve a https://www.mav-hev.hu/kerekpar oldalon.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink