Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Telt házas versenyeket szeretne Tokió kormányzója az olimpián

Létrehozva:

Tokió kormányzója szerint a legjobb forgatókönyv az lenne, ha nézőkkel teli helyszíneken rendezhetnék meg jövő nyáron az olimpiát.

Koike Juriko a koronavírus-járvány közepette, kedden beszélt a házigazdák azon reményéről, hogy az egy évvel elhalasztott 2020-as ötkarikás játékokon telt ház előtt tudják majd lebonyolítani a versenyeket. Éppen a pandémia miatt az olimpia szervezői még nem döntötték el, hogy jövőre beengedik-e a nézőket a helyszínekre, és ha igen, akkor hányat.

„A legjobb forgatókönyv az lenne, ha minden ország összes sportolója biztonságban és nyugodtan érkezne ide, és az olimpiát telt ház előtt rendezhetnénk meg” – nyilatkozta Koike a külföldi tudósítók klubjában.

Bár Japánra kevésbé volt jellemző a fertőzöttek számának a világ más országaiban tapasztalható jelentős megugrása, Tokióban a napi esetek mennyisége a múlt héten már meghaladta az ötszázat.

A jövő évre halasztott olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink