Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

EU-s pénzek kellenek a lengyel munkahelyek megőrzéséhez, mondják a lengyel cégek

Létrehozva:

Fotó: Pixabay

Ezért kérik a lengyel kormányt, ne vétózzon.

Miközben a lengyel kormány kijelentette, a brüsszeli önkény venné át a főszerepet, ha életbe lépne a jogállamisági mechanizmus az EU-s források odaítélésénél, lengyel vállalkozók követelik a kormánytól, hogy ne vétózzon, mert az beláthatatlan gazdasági kárt okozna, írja a Napi.hu.

A vétó 240 milliárd zlotyis forrástól fosztaná meg a lengyel gazdaságot a vállalkozók és vállalatok szerint. Az unió megvan Lengyelország nélkül, Lengyelország az unió nélkül azonban nincs – fogalmaznak a vállalkozók, akik kérik Jaroslaw Kaczynskitől a vezető  kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnökétől, miniszterelnök-helyettestől, az ország tényleges vezetőjétől, illetve a két kisebb koalíciós párt vezetőjétől Zbigniew Ziobrótól és Jaroslaw Gowintól, hogy változtassanak politikájukon.

A várható politikai elszigetelődés a befektetők bizalmára is rossz hatással lenne szerintük. EU-s pénzek nélkül nem lehet megmenteni a munkahelyeket, a családok jövedelmét. A Napi emlékeztet rá, Lengyelország eddig 190 milliárd eurót vett ki az EU-s költségvetésből, és 60 milliárdot fizetett be.

 

Uniós vétó – lázadnak a lengyel vállalkozók

A lengyel vállalkozók azt követelik a varsói kormánytól, hogy változtasson politikáján, ne fenyegessen az uniós költségvetés megvétózásával, mert az beláthatatlan gazdasági kár okozna az országnak.

 

Legnépszerűbb cikkeink