Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Letartóztatták a férfit, aki az 1-es villamoson késelhetett

Létrehozva:

Letartóztatták a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nyakon szúrt egy idős utast a villamoson, mert az figyelmeztette a helyes maszkhasználatra.

A Fővárosi Főügyészség szombati közleményében azt írta, hogy a 40 éves férfi november 12-én a kora reggeli órákban a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton közlekedő villamoson utazott úgy, hogy az általa viselt maszk nem takarta az orrát.

Egy időskorú utas erre hívta fel figyelmét, ám ő ezen felháborodott, és bántalmazni kezdte. A sértett ezután segítséget kért a sofőrtől, mire a gyanúsított elővett egy kést és megöléssel fenyegetve nyakon szúrta utastársát. Ezután leszállt a villamosról és elhagyta a helyszínt.

A rendőrség néhány órán belül azonosította és elfogták a támadót, majd őrizetbe vettek.

Az idős férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett a késelés nyomán, de csupán a véletlennek köszönhető, hogy nem halt bele, ezért emberölési kísérlet is lehet a vád.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert szerintük fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink