Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bankot raboltak Budapesten

Létrehozva:

Rendőrök helyszínelnek egy pénzintézet előtt a XV. kerületi Kolozsvár utcában 2021. augusztus 9-én | Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn délután 5 óra körül kirabolt egy XV. kerületi bankot.

Ahogy a rendőrség írja, a rabló fegyverrel, vagy annak jól sikerült utánzatával fenyegetőzve követelte a pénzt a dolgozóktól.

A Bors információi szerint a rabló valószínűleg mindent kitervelt. Megvárta a záróra közeli időpontot, bement a bankba, megfenyegette a dolgozókat, elvette mobiltelefonjaikat, és miután megkapta a pénzt, bezárta őket.

Az információkat később az M1 is megerősítette.

A rabló állítólag 3 millió forintot követelt, majd a zsákmánnyal elmenekült a bankból, mielőtt a rendőrök megérkeztek volna. A rendőrséget a két alkalmazott egyike riasztotta, akinek volt annyi lélekjelenléte, hogy megnyomja a pánikgombot.

A környéket hétfő délután azonnal ellepték a rendőrök. Ahogy a Bors írta, folyamatosan érkezett a helyszínre az erősítés: gépfegyveres, golyóálló mellényt viselő rendőrök vették körbe a bankot. A helyszínen megjelent egy túsztárgyaló is.

A rablás után nem sokkal elterjedt a rémhír, hogy súlyos sérültje is lehet a támadásnak, azonban lövés nem dördült el, senki nem sérült meg. A sokk miatt viszont az egyik alkalmazott nagyon rosszul volt, hozzá kellett mentőt hívni.

A bankfiók a XV. kerületi Kolozsvár utcában található, a Blikk és az MTI képei alapján az érintett intézmény egy Takarékbank.

A Blikk azt írja, a rablásnak két fiú a szemtanúja volt, éppen a bankkal szemben álltak, amikor az akció történt. Az elkövető valószínűleg szalmakalapban léphetett ki a bankból, majd kétszer jobbra fordulva menekült el.

Ahogy a lap írja, este nyolc óra előtt pár perccel a rendőrség kiszélesítette a lezárt területet, hátrébb tessékelték a média munkatársait, illetve a gyalogosokat is kerülőre kényszerítették.

A nyomozók a banktól 50 méterre található buszmegállónál is próbáltak nyomokat rögzíteni, és több képet is készítettek ott, mert nem elképzelhetetlen, hogy a rabló busszal érkezett a rabláshoz.

A helyszínelés egész éjszaka tartott.

Legnépszerűbb cikkeink