Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Másodszor is legyőzte a lengyeleket a férfi jégkorong-válogatott

Létrehozva:

A magyar férfi jégkorong-válogatott két napon belül másodszor – ezúttal 3–2-re – legyőzte a lengyel csapatot felkészülési mérkőzésen a Tüskecsarnokban.

Csütörtökön 52-re győzött a magyar kispadon debütáló kanadai-brit Sean Simpson együttese. A két együttes korábban 62 alkalommal találkozott, 6 döntetlen és 32 vereség mellett 24 magyar siker született, így a legutóbbi hat egymás elleni mérkőzésen is.

Eredmény, Tippmix Nemzetek Tornája:

MagyarországLengyelország 32 (01, 31, 00)

———————————————-

magyar gólszerzők: Tóth R. (22.), Sofron (32., 39.)

A szombati mérkőzésen nyolc perc játék után az aktívabban kezdő lengyelek szereztek vezetést, a kissé visszafogottabb magyar válogatott az első harmad végére vette fel a játéktempót. A második harmadban egy jó ütemű sorcsere után első válogatottbeli találatával a mérkőzés legjobb magyar játékosának megválasztott Tóth Richárd egyenlített az 595 néző nagy örömére. Négy perccel később emberelőnyben ismét vezetést szerzett a vendéggárda, ezt a találkozó derekán sikerült kiegyenlíteni: egy távoli lövésbe belekapó Sofron István mozdulata nyomán talált utat a korong a kapuba. Sőt emberelőnyben Sofron még a második harmadban a vezetést is megszerezte.

A záró felvonásban már szinte felbillent a pálya, a házigazda nagy nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját, újabb találat azonban nem esett.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink