Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Demszky Gábor és Tarlós István is Budapest díszpolgára lett

Létrehozva:

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egyszerre döntött a két korábbi főpolgármester, Demszky Gábor, az egykori SZDSZ-es politikus és a kormánypártok által támogatott Tarlós István kitüntetéséről. 

Karácsony Gergely egy éve, önkormányzati választási győzelme után vetette fel a kettős díszpolgári kinevezés ötletét.  A főpolgármester a városházi átadás-átvétel után beszélt arról, hogy a rendszerváltás utáni önkormányzatiságnak 30. évfordulója alkalmából kezdeményezni fogja, hogy elődei megkapják a címet és ez most meg is történt.

Karácsony akkor azt mondta, mindkét volt főpolgármesternek voltak rossz és jó döntései: Egyikük sem volt hibátlan, de mindketten nagyon szerették Budapestet.

A díszpolgári kinevezésekről szóló döntést – szokatlan módon – egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Karácsony Gergely Facebook-posztban jelentette be mégis, az írta, örül, hogy a közgyűlés támogatta az általa benyújtott javaslatot, mert olyan országban hisz, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek. 

Meggyőződésem, hogy ennek az országnak talán a legnagyobb problémája a tudatosan szított megosztottság, amely ma már szinte hadiállapottá vált, és amelynek mindannyian áldozatai vagyunk. A döntésre egyelőre egyik kitüntetett fél sem reagált. 

Legnépszerűbb cikkeink