Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nagy mennyiségű nátrium-nitrátot foglalt le az afgán rendőrség

Létrehozva:

Afganisztánban a rendőrség lefoglalt négy tonna nátrium-nitrátot, amely robbanószer-alapanyag, és gyakran használják házi készítésű robbanószerkezetekben, autóba rejtett pokolgépekben – adta hírül hétfőn a Reuters.

A tetemes mennyiségű nátrium-nitrátot Kabulban foglalták le még vasárnap, amikor teherautóval szállította egy férfi. A sofőrt őrizetbe vették és nyomozásba kezdtek a robbanószer-alapanyag eredetéről, rendeltetéséről közölte az afgán belügyminisztérium.  

A nátrium-nitrátot műtrágyaként és tartósítószerként is alkalmazzák, ám Afganisztánban évek óta tiltott, mert robbantáshoz is alkalmas.

Ugyancsak vasárnap letartóztatták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hét tagját Afganisztán keleti részén, Dzsalálábádban. Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy városokban végrehajtandó robbantásos merényletek tervezésének felelőse volt a terrorszervezetben. A hatóság emberei ugyanebben az akcióban öngyilkos merényletekhez használatos robbanómellényeket, fegyvereket és robbanószert is legfoglaltak.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink