Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Novák nem jár rosszul azzal, hogy miniszter lesz

Létrehozva:

Egy család életszínvonalát már biztosan megvédte a kormány.

Orbán Viktor hétvégi bejelentése szerint Novák Katalin államtitkárból tárca nélküli miniszter lesz, a kormányfő szerint így meg lehet védeni a családok életszínvonalát a járvány okozta gazdasági válság ellen. Novák ma már úgy nyilatkozott, nagy változást nem észlel a munkájában, ugyanakkor érezni fog a pénztárcáján: az Mfor számításai szerint akár 500 ezer forinttal is nőhet a fizetése a pozícióváltással. 

2019-ben Novák havi 1,3 milliót keresett, a miniszteri fizetések összege viszon több, bruttó 1,9 millió forint. A képviselői fizetéssel együtt pedig meglehet Novák Katalinnak a havi bruttó 3 millió forint. Az oldal emlékeztet, az Orbán-kormányban eddig két tárca nélküli miniszter volt: a nemzeti vagyon kezeléséért felelős Mager Andrea, illetve Süli János, aki a Paks 2 beruházásért felelős. Ők havi bruttó 5 millió forintot visznek haza, de ez annak köszönhető, hogy a tárca nélküli miniszterek törvény szerint legalább annyit kell, hogy keressenek, mint az általuk felügyelt vállalatok vezetői.

A lap arra is emlékeztet, Kásler Miklós alól tovább kopnak az államtitkráságok, előbb a felsőoktatás került át az ITM-hez 2019 őszén, Pintér Sándor pedig még ugyan nem kapta meg az egészségügyet, de erőteljesen segít azt koordinálni.  

 

Legnépszerűbb cikkeink