Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Megint százakat tartóztattak le Fehéroroszországban

Létrehozva:

A mellékutcákban fogolyszállító buszok várják a többieket. Tegnap 87 tüntető került börtönbe.

Nagy erőkkel vonult fel Minszkben a rendőrség és a hadsereg a több tízezer tüntetővel szemben vasárnap. A fehérorosz belügyminisztérium tájékoztatása szerint megkezdték az engedély nélkül tiltakozók őrizetbe vételét. Olha Csemodanova belügyi szóvivő szerint eddig mintegy 250 embert állítottak elő.    

A minszki Függetlenség terét biztonságiak fogták közre és fémrácsokkal kerítették el. Az aluljárókat is lezárták. A város központjában található Köztársasági Palota épületénél rendőrségi alakultok vonultak fel. Egyenruhás biztonságiak itt is fémrácsokat és szögesdrót akadályokat állítottak fel. A mellékutcákban fogolyszállító autóbuszok és további rendvédelmi erők várakoznak.

A tüntetők ezúttal a „Hősök menetére” szólítottak fel, amely részben a hatósági őrizetben lévő Marija Kalesznyikava ellenzéki aktivistának, a Koordinációs Tanács elnökségi tagjának szólt.

Szombaton több száz nő vonult utcára Minszkben Lukasenka lemondását követelve. A biztonsági erők 114 tüntetőt őrizetbe vettek a belügyminisztérium vasárnapi közlése szerint. Nyolcvanheten közülük börtönbe kerültek.

Az Interfax orosz hírügynökség a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva közölte, hogy a Szláv Testvériség fedőnevű hadgyakorlat keretében szeptember 14-től 25-ig mintegy háromszáz orosz katona és hetven harcjármű vesz részt Fehéroroszország területén. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint egy orosz ejtőernyős alakulat lesz ott a manőveren.

 

Legnépszerűbb cikkeink