Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Bekopogtak éjjel, bort követeltek, most előzetesben ülnek

Létrehozva:

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a testvérpárt, akik az éjjeli órákban törtek rá egy férfira egy somogyi faluban a borát és az értékeit követelve.

A 21 és 32 éves férfiak 2020 augusztusában az éjszakai órákban bekopogtak a sértett házának ablakán, akitől pénzt és bort követeltek. Miután a férfi tagadta, hogy bármelyik lenne nála, az idősebb testvér az ablakot, míg öccse a bejárati ajtót berúgva mentek be a házba, ahol bántalmazással fenyegetőzve értékek után kezdtek kutatni – ismerteti az esetet a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A kutatás során a testvérek találtak egy üveg bort, amiből mindketten ittak, majd a rémült férfit több alkalommal ököllel megütötték azért, hogy elárulja, hol tartja a pénzét. Miután a férfi erre a bántalmazás ellenére sem volt hajlandó, a vádlottak a megmaradt borral együtt távoztak a helyszínről.

A férfinak a bántalmazás következtében ugyan csak könnyű sérülései keletkeztek, azonban annyira tartott az elkövetőktől, hogy csak napokkal később merte rendőrök tudomására hozni a történteket.

A kaposvári rendőrök őrizetbe vették a testvérpárt, az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította őket.

A Kaposvári Járásbíróság a szeptember 3-án megtartott tárgyaláson a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetett előéletű idősebb testvért 4 év, míg öccsét 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság fenntartotta a vádlottak letartóztatását.

Legnépszerűbb cikkeink