Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

168 óra: Közokirat-hamisítással gyanúsíthatják Miklós Editet

Létrehozva:

Miközben költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Magyar Sí Szövetség visszahívott elnökének, Miklós Editnek és a szervezet főtitkárának kifizetett nagy összegű bérekre vonatkozóan, a rendőrség – a a 168 óra birtokába került dokumentum alapján – intellektuális közokirat-hamisítás gyanúja miatt vizsgálódik Miklós Edit volt cégével szemben – írja a lap. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügynek egy gyanúsítottja van. Ez elvileg csak Miklós Edit lehet, de szerinte ez nem igaz.
Mogyoródon, a Sólyomhegyi utca és a gödöllői út sarkán egy üres, bekerített telek található, amit megörökített felvételén a Google Maps is. Ez az üres udvar volt idén június közepéig Miklós Edit olimpiai 7., világkupa-bronzérmes síelő, leváltott síszövetségi elnök lakcíme. Emellett ez a terület szerepelt – az Opten Kft. adatai alapján – a cégnyilvántartásban Miklós Edit vállalkozása, a mintegy fél évet megélt MEdit Sportmanagement Kft. székhelyeként – kezdi az ügy ismertetését a 168 óra. Mint írják: a MEdit Kft-t 2017 májusában hozták létre, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még annak az évnek a végén törölte a vállalkozás adószámát, a cégbíróság pedig elrendelte a megszűnését és kényszertörlését, ami 2018. szeptember 25-én meg is történt. Ezután azonban a már nem létező MEdit Spormanagement Kft. továbbra is megtalálható volt a síszövetség tagjai között, a szervezet honlapján olvasható listából csak akkor törölték, amikor a lap munkatársai érdeklődni kezdtek az ügy iránt.

Az üres mogyoródi telek – ide volt bejelentve a MEdit Sportmanagement Kft / Forrás: Google Maps

Hogy egy cégnyilvántartásból törölt céget miként lehet majd két éven át továbbra is tagként feltüntetni a szervezetben, az számos kérdést vet fel, és akadt, aki feljelentést is tett – írják. A lap birtokában lévő rendőrségi irat szerint a feljelentő azt is szóvá tette, hogy a közhiteles nyilvántartásnak minősülő cégnyilvántartásba valótlan adatot jegeztek be azzal, hogy a társaság székhelyét hamis létesítő okirat alapján egy üres telekre jegyezték be. A BRFK a lapnak – a nyomozás érdekeire való hivatkozva – annyi információt adott a 168 órának, hogy az ügyben egy embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A 168 óra megkereste Miklós Editet is, akinek válaszát változtatás nélkül közölték: „A kérdésben foglalt állítás valótlan: nincs nyomozás hűtlen kezelés miatt sem ellenem, sem a Magyar Sí Szövetség ellen. Nem követtem el semmiféle bűncselekményt, az ilyen feljelentések feljelentői ellen hamis vád miatt büntetőeljárást fogok indítani. Nem küldöttgyűlés választott a Sí Szövetség Elnökévé, mert a megválasztásomkor küldöttgyűlés még nem létezett. Az engem elnökké választó közgyűlésen az általam képviselt cég nem vett részt, és nem szavazott, így kérdése értelmetlen vagy provokáció. Az elnöki pozícióért való újraindulásommal kapcsolatos kérdéseit nem kívánom kommentálni.”

Mint azt korábban megírtuk a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást Miklós Edit, a Magyar Síszövetség volt elnöke ellen.

Legnépszerűbb cikkeink