Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magas volt a fizetése, nyomozás indult a síszövetség elnöke ellen

Létrehozva:

Költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Miklós Edit, a Magyar Síszövetség volt elnöke ellen. Az ok: túl magas volt a fizetése.

A Magyar Síszövetség július végi maratoni, vitáktól hangos küldöttgyűlése visszahívta a szervezet elnökét, Miklós Editet és a teljes elnökségét. Mindezt tette azt követően, hogy a küldöttgyűlés elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját – írja a 24.hu.

A lap megkérdezte a korábbi olimpiai hetedik, lesikló világkupa bronzérmes kiváló sízőtől, hogy akkor mégis miért hívták vissza ily szokatlan módon, alig másfél év hivatalos munka után? Miklós úgy válaszolt: „Sokaknak fájt, hogy míg eddig az elnöki pozíciót társadalmi munkában látták el elődeim, addig én fizetést vettem fel a munkámért.”

A 24.hu korábbi cikke szerint bruttó 980 000 forintos elnöki fizetést, továbbá 200 000 forintos lakás-, gépkocsi- és telefon-költségtérítést hagyott jóvá a szövetség elnöksége Miklós Edit számára. és az elnöknő az általa kinevezett Szentgyörgyi Zoltán főtitkárnak is 650 000 forintos fizetést, továbbá éppúgy gépkocsi- és telefon-költségtérítésért biztosított.

A Blikk arról számolt be, hogy mivel az EMMI előírja, a támogatásból legfeljebb 600 ezer használható fel havonta a szervezet vezetéséért felelős személy bérére, míg egyéb szövetségi alkalmazottaknál ez maximum 370 ezer, ezért ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Blikk megkérdezte Miklós Editet, mit szól mindehhez.

„Nem tudtam az ügyről, de gondolom, a nyomozó hatóság nem foglalkozik alaptalan feljelentésekkel. A szövetség 2019. évi gazdálkodásával kapcsolatban az ellenőrző bizottság és a könyvvizsgálói jelentés sem állapított meg visszaélést és bűncselekmény gyanúja sem merült fel. A vádak nem igazak. Az elnök és a főtitkár juttatásait az elnökség határozza meg, a testület ez alapján járt el. Az elnöké publikus, a főtitkáré nem, de elmondhatom, nem egyezik a fent jelzett összeggel és nem részesült 200 ezer forint költségtérítésben. Az EMMI a 2018. II., illetve 2019. I. félévi támogatói szerződése nem azt határozza meg, mennyi lehet egy szövetségi főállású munkavállaló bére, hanem azt, mennyi lehet az egy főre jutó közvetlen költségvetési támogatásból elszámolható havi bruttó juttatás összege, de mivel munkaszerződésem 2019 júniusában lett megkötve, így értelmetlennek tartom az eljárás elindítását” – közölte a lappal Miklós Edit.

Legnépszerűbb cikkeink