Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Kampányban hívják fel a figyelmet a fitalakori öngyilkosságra

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány projektjének célja, hogy segítsen azoknak a fiataloknak, akik problémákkal küzdenek. és sikerüljön nekik időben felismerni, hogy segítségre van szükségük.

Miként a sajtóközleményben írják: “2020. szeptember 10-én, az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapján kezdődik a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Fontos vagy! kampánya. Az alapítvány segélyvonalát naponta három olyan 24 év alatti fiatal hívja, akinek öngyilkossági gondolatai vannak.”

Egy ingyenesen elérhető szakmai anyagot is összeállítottak: a “ fiatalok egy játékos online felületen tanulhatnak a lelki problémák figyelmeztető jeleiről, és arról is, hogy hogyan kérjenek segítséget, ha bajban érzik magukat. Az ezt kiegészítő módszertani útmutató, illetve a részletes óravázlatok pedig azoknak a felnőtteknek a nyújtanak eligazítást, akik hatékonyabban szeretnének kommunikálni a stresszről, megküzdésről, lelki problémákról és az öngyilkosság megelőzés témájáról a fiatalokkal” – áll a sajtóközleményben.

Legnépszerűbb cikkeink