Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

India már második a fertőzöttek számában

Létrehozva:

Indiában 4,2 millióra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a hétfői hivatalos adatok szerint, ezzel megelőzte Brazíliát és második az Egyesült Államok után a globális összesítésben.

Az indiai egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kezdete óta 4 204 613 ember kapta el a fertőzést az országban, durván 70 ezerrel több mint Brazíliában. Vasárnap 90 802 új fertőzöttet regisztráltak, ami újabb napi rekord, ráadásul arról tanúskodik, hogy Indiában nő a leggyorsabban a fertőzöttek száma a világ országai közül.

A globális listát továbbra is az Egyesült Államok vezeti több mint 6,2 millió fertőzöttel.

A halálesetek száma viszonylag alacsony eddig a dél-ázsiai országban, de az utóbbi öt napon rendre meghaladta az ezret. Az egészségügyi minisztérium szerint vasárnap 1016 ember halt bele a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid–19 betegség szövődményeibe, és ezzel a halálesetek száma 71 642-re emelkedett. Brazíliában jóval többen, 126 650-en haltak meg, az Egyesült Államokban pedig 188 937-en a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint.

Szakértők szerint a fertőzöttek számának növekedése az 1,3 milliárd lakosú Indiában várhatóan gyorsulni fog a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítésével. A legsúlyosabb a helyzet a nyugati Mahárástra államban, valamint az ország déli részén fekvő Ándhra Pradesben, Karnátakában és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott a fertőzéses esetek száma.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink