Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

 Két egyetemen is beütött a koronavírus

Létrehozva:

A Budapesti Gazdasági Egyetem két karán és a Közszolgálati Egyetemen is találtak koronavírus-fertőzöttet. Utóbbinál egy diák kórházban van. 

Szerdán este érkezett a közlemény a hallgatóknak: a Budapesti Gazdasági Egyetem két karán néhány hallgatónál kimutatták a koronavírus-fertőzést – tudta meg a 24.hu

A Budapesti Gazdasági Egyetem azt nem részletezte, pontosan hány diák érintett a fertőzésben, de az esetet jelentették a Nemzeti Népegészségügyi Központnak és velük együttműködésben kezelik a helyzetet.

Az egyetem tájékoztatása szerint az óralátogatási szabályok (a megengedett hiányzások számát illetően) a normál oktatáshoz képest sokkal rugalmasabbak lesznek, erről hamarosan pontosabb tájékoztatást tesznek közzé. A hallgatókat nem érheti hátrány a járványügyi intézkedések miatt.

Eközben a Magyar Hang megtudta, hogy a Nemzeti Közszolgálat Egyetem több hallgatója is megfertőződött. Az intézmény sajtóosztálya megerősítette: az elmúlt napokban az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói közül többen jelezték, hogy koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket tapasztalnak.

Többek között kiderült az is, hogy jelenleg 12 hallgatónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akik egy kivételével – őt kórházban kezelik – az otthonunkban tartózkodnak. A lap azonban tud olyan, megfázásszerű tüneteket mutató diákokról, akiket két napja nem tudnak elérni, hogy teszteljék őket, miközben közvetlen társaik bizonyítottan koronavírusosak.

Az egyetem vezetése és a hallgatói önkormányzat döntése alapján a gólyatábort is elhalasztották. Az egyetem kollégiumából 35 diák van karanténban.

Legnépszerűbb cikkeink