Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Alig készült el, máris omladozik a Puskás

Létrehozva:

Fotó: Wikipédia / Stránczl Ákos

A Nemzeti Sportközpontok tagadta az omlásról szóló sajtóértesüléseket, egészen addig, amíg elő nem kerültek a fotók a 200 kilós betonelemről.

A 24.hu írta meg, hogy információik szerint egy hatalmas kő- vagy betondarab hullott le a nemrég elkészült Puskás Aréna homlokzatáról. A Nemzeti Sportközpontok először cáfolták az értesülést, a 444.hu-nak azonban olyan fényképek kerültek a birtokába, amelyek alátámasztották azt.

A Nemzeti Sportközpontok ezután már válaszolt a lap kérdéseire, kivéve arra, hogy miért tagadták le az esetet. Válaszuk szerint a Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.-ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. jelenleg a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálatát és annak javítását végzi.

A felülvizsgálat során az alábbi problémákra derült fény:

  • három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.
  • A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli.

A Puskás Aréna melletti park a tervek szerint szeptember 1-jén nyílik meg, és a szeptemberre tervezett Magyarország-Oroszország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzés, valamint a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupa lebonyolítását a garanciális munkálatok nem érintik.

Legnépszerűbb cikkeink