Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kiskorú elleni nemi erőszakkal vádolják a volt párizsi alpolgármestert

Létrehozva:

Christophe Girard - Forrás: Wikipédia / Georges Biard (CC BY-SA 3.0)

Több mint harminc év után jelentkezett egy férfi, aki azt állítja, 15 éves volt, mikor a politikus kikezdett vele, viszonyuk aztán tíz évig tartott.

Vizsgálat indult Christophe Girard, Párizs korábbi alpolgármestere ellen. A politikust kiskorú elleni nemi erőszakkal gyanúsítják – írja az MTI. Rémy Heitz, Párizs főügyésze elmondta: a vizsgálatot a gyermekvédelmi bizottság vezeti.

A most 46 éves Aniss Hmaid a The New York Timesnak adott interjújában azt mondta: 15 éves volt, amikor Tunéziában találkozott a későbbi politikussal (aki akkoriban, 33 évesen az Yves Saint Laurent-nél dolgozott – a szerk.), és közel tíz éven át volt vele szexuális kapcsolata. Az interjúban Hmaid elmondta, az eset maradandó pszichológiai sérülést okozott neki, és tönkretette az életét

Girard visszautasította a vádat, ügyvédje pedig jogi lépéseket tesz a lapban megjelent cikk miatt. A jogász szerint a szexuális indíttatású bűncselekményeknél az ártatlanság vélelmét gyakran megelőzi a bűnösségé.

Girard egyébként idén júliusban mondott le posztjáról, miután bírálatok érték a pedofíliával megvádolt íróval, Gabriel Matzneff-fel való barátsága miatt. A botrány nem sokkal a szocialista Anne Hidalgo győzelmét hozó francia önkormányzati választások után robbant ki.

Legnépszerűbb cikkeink