Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Németországban vesztegel a Viking Sigyn

Létrehozva:

A Hableánnyal ütköző turistahajó a koronavírus-járvány kitörése óta nem szállít utasokat.

Hónapok óta egy kölni kikötőben rostokol a 135 méter hosszú Viking Sigyn. A szállodahajó okozta a tavaly május 29-ei Hableány-tragédiát, amiben 27 dél-koreai turista életét veszítette, egyet pedig azóta is eltűntként tartanak nyilván.

A hajóbaleset után a Sigyn ugyan egyszer még visszatért Budapestre, ám az év további részében főként a svájci Bázel és a hollandiai Amszterdam között közlekedett. Hónapok óta viszont egy kölni kikötőben áll – írja a Blikk.

A Viking Cruises hajótársaság év végéig visszavonta hajójáratait, hivatkozva a koronavírussal kapcsolatos jelenlegi bizonytalanságra. Torstein Hagen, a Viking elnöke elmondta: a társaság felfüggeszti tevékenységét egészen addig, „amíg azt gondoljuk, hogy a világ jobb helyzetben lesz, és a nemzetközi utazás kevésbé tűnik bonyolultnak”, de legalább december 31-ig. Hagen szerint a hatékony gyógymódok és az oltás kifejlesztése kulcsfontosságú lehet a hajózás újraindításában, de a nemzetközi utazásokra még várni kell.

Utazási irodák mindenesetre hirdetnek utakat a Viking Sigynnel, igaz, csak jövőre: 2021 augusztusában és szeptemberében is szerveznek egy 7 napos utat Bázeltől Amszterdamig 4770 dollárért (átszámítva 1,3 millió forintért).

Legnépszerűbb cikkeink