Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elfogták a szivárványos zászlót letépő és elégető fradisták egyikét

Létrehozva:

Forrás: Facebook

Alig egy nappal a bűncselekmény után jártak sikerrel a nyomozók.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020. augusztus 15-én, mert a rendelkezésre álló adatok szerint egy csoport tagjai augusztus 14-én éjjel a Ferencvárosi Önkormányzat épületére kihelyezett zászlót letépték, majd azt magukkal vitték és elégették írja a Police.hu.

A ferencvárosi nyomozók az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján megkezdték az elkövetők felkutatását és a három férfi közül azonosították az egyik feltételezett elkövetőt. A 30 éves K. Zsoltot a rendőrök szombaton 15 óra 55 perckor elfogták, a férfit a kerületi rendőrkapitányságon garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök K. Zsolt ismeretlen társait jelenleg is keresik.

Ahogy azt a Pesti Hírlap is megírta, három maszkos, fradista futballszurkoló péntek éjjel leszaggatta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót. Tettükkel a Facebookon büszkélkedtek, egy szurkolói csoportban tettek közzé fényképeket.

A csoportba kitett képek tanúsága szerint a zászlót megtaposták és meg is gyújtották. „Ez a város… Nem az a város… FERENCVÁROS !!!!!!!” – írták a bejegyzésben.

Budapesten korábban a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára is kikerült – a rendszerváltás óta először – az LMBTQ közösség zászlaja. A fővárosban hagyományosan a nyárnak ebben az időszakában tartják a Budapest Pride Felvonulást, de idén csak fesztivál lesz, kisebb eseményekkel a koronavírus-helyzetre tekintettel.

A ferencvárosi önkormányzat homlokzatára azóta új szivárványos zászlót tettek ki, Baranyi Krisztina polgármester pedig azt üzente a zászló meggyalázóinak, hogy ez bizony az a város és az az ország, itt a szerelem az szerelem, a család az család, kivételek nélkül.

Legnépszerűbb cikkeink