Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Beindult a fociidény, Bale mégsem mozdul

Létrehozva:

Ügynöke szerint Gareth Bale nem hagyja el a spanyol labdarúgóbajnok Real Madridot.

„Gareth-tel minden rendben. Még két év van hátra a szerződéséből, szeret Madridban élni, nem megy sehová” – fogalmazott Jonathan Barnett.

A 31 éves walesi szélső 2020-ban egyetlen gólt szerzett – januárban a Király Kupában –, a világjárvány miatti kényszerszünetet követően pedig alig kapott lehetőséget: 11 mérkőzésen mindössze 100 percet játszott a szárnyaló – 10 győzelem mellett 1 döntetlent felmutató – királyi gárdában. A sérülésre hajlamos Bale távozása az elmúlt évek nyári átigazolási időszakai alatt ismétlődő téma volt, tavaly például az tűnt valószínűnek, hogy a kínai Csiangszu Suning együttesébe szerződik.

„Még mindig ugyanolyan jó, mint bárki más a csapatban” – hangsúlyozta ügynöke, hozzátéve: Bale minden nap keményen edz, de nyilván a vezetőedző Zinedine Zidane döntése, hogy szerepelteti-e őt. Elismerte ugyanakkor, hogy vannak érdeklődők, de hozzáfűzte, kevés klub engedheti meg magának a szerződtetését.

Barnett kiemelte: nincs szó arról, hogy ügyfele és a tréner utálná egymást, szerinte Zidane egyszerűen csak nem akarta, hogy Bale játsszon.

Előre tekintve az ügynök azt mondta, Bale szeretné erősíteni a walesi válogatottat a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott Európa-bajnokságon, de kizárta annak a lehetőségét, hogy a rendszeres játéklehetőség érdekében kölcsönbe menjen.

„Gareth a legjobb játékosok egyike a világon, márpedig a legjobbak nem mennek kölcsönbe” – szögezte le.

Legnépszerűbb cikkeink