Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A NOB továbbra is meg akarja rendezni az olimpiát 2021-ben

Létrehozva:

Thomas Bach, a NOB elnöke ráadásul nem akar nézők nélküli játékokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) változatlanul elkötelezett amellett, hogy jövőre megrendezzék a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tokiói ötkarikás játékokat.

„Továbbra is teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy jövőre júliusban és augusztusban megünnepeljük az olimpiai játékokat” – hangsúlyozta  szerdán.

Megerősítette, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatásait figyelembe véve több forgatókönyvvel is készülnek az olimpia – módosított dátum szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig tartó – veszélytelen megrendezésére. A szervezők törekszenek a játékok egyszerűsítésére és a résztvevők biztonságának garantálására, változatlanul utóbbi az első számú szempont a rendezésnél.

Bach hangsúlyozta, a NOB nem akar nézők nélküli játékokat. „Olyan megoldáson dolgozunk, amely egyfelől garantálja minden résztvevő egészségének védelmét, másfelől tükrözi az olimpia szellemiségét” – jelentette ki.

Az elnök arról is beszélt, hogy a szervezőbizottság jó munkát végez, erről pedig pénteken, a NOB – videókonferencián keresztül megvalósuló – ülésén fog további részleteket közölni.

A tokiói olimpia jövő pénteken kezdődött volna. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink