Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Palkovics arra számít, elmarad a tűzijáték és az augusztus végére tolt fesztiválok is

Létrehozva:

Az innovációs miniszter szerint újra nőhet a fertőzöttek száma, ezért nem várhatók további enyhítések itthon, azaz továbbra sem tarthatók 500 főnél nagyobb rendezvények.

Mivel a környező országokban rendre elkezdtek nőni az esetszámok, arra számít a kormány, hogy itthon is ez következik majd, mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a hétfői Világgazdaságnak adott interjújában.

A miniszter szerint ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket: a távolságtartást és a maszkviselést a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. Éppen ezért Palkovics szerint

várhatóan nem lazítanak tovább a mostani korlátozásokon, azaz augusztus 15-e után sem lehet majd 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani.

A tiltás a már engedélyezett eseményekre is vonatkozhat.

A kormány szerdai ülésén dönt majd az augusztus 20-ai programok megtartásáról, esetleges törléséről is. Palkovics szavai szerint tehát az ünnepi tűzijáték eltörlése várható, valamint a jövő hónap második felére eltolt fesztiválok, vagyis az EFOTT, a Fishing On Orfű, a Szegedi Ifjúsági Napok és a Kolorádó is elmaradhatnak.

(via Világgazdaság, Hvg.hu)

Legnépszerűbb cikkeink