Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Uniós klímadíjat kapott Karácsony főtanácsadója

Létrehozva:

Women in Energy-díjat kapott Ámon Ada, a Fővárosi Önkormányzat klímavédelmi főtanácsadója – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Rangos nemzetközi díjat kapott Ámon Ada, klíma- és energiapolitikai szakember, a Fővárosi Önkormányzat klímavédelmi főtanácsadója. Az Európai Bizottság által alapított EU Sustainable Energy Awards – Women in Energy-díjat azoknak ítélik oda, akik a fenntartható energiaszektorban kimagasló, innovatív projekteken dolgoznak.

Ámon jelenleg azért felel, hogy Budapestet klímatudatossá tegye, és minden döntésben és beruházásban elsődleges szempont legyen az, hogy a város zöld és élhető legyen.

Az Energiaklub korábbi elnökeként két évtizede küzdött azért, hogy az eljövendő nemzedékek sorsát alapvetően befolyásoló ügyekben, mint például a paksi atomerőmű bővítése vagy korábban a Tolna megyei uránbányászati beruházás, a mindenkori kormányzat ne civilek és szakértők tájékoztatása, bevonása nélkül döntsön.

Az Európai Bizottság által meghirdetett EU Sustainable Energy Awards idén új kategóriában is díjat oszt: a Women in Energy-díjat három nemzetközileg elismert nő kapja meg, akik a klímatudatosságért küzdenek, és azért, hogy a civilek is részt vegyenek az energiarendszer átalakításának folyamataiban. (PH)

Legnépszerűbb cikkeink