Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A moziprogramról is vitáznak

Létrehozva:

Szerda reggel, fél órás késéssel kezdődött a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi rendes ülése. Napirend előtt az Elkxrtuk című játékfilm vetítési időpontjai kerültek szóba. 

„A Budapest Film – amely a fővárosé – egy moziban, egy teremben vetíti az Elkxrtuk című filmet, miközben az előfoglalások és jegyrendelések alapján már most látszik, hogy ez a döntés indokolatlan” – szólalt fel napirend előtt Láng Zsolt a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője. 

„A fővárosi önkormányzatnak vannak cégei, amelynek a vezetői szakmai döntéseket hoznak. Én nagyon szégyellném, ha nekem azzal kellene foglalkoznom, hogy melyik moziban, milyen filmet vetítenek. A főváros egyébként művészmozikat üzemeltet és egy olyat, amelyben közönségfilmeket is vetítenek, itt adják az említett filmet” – válaszolta a frakcióvezetőnek Karácsony. 

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester válaszában úgy fogalmazott, csak megerősíteni tudja a főpolgármester mondatait: a főváros vezetése nem szólt bele és nem is fog beleszólni a cégvezetők szakmai döntéseibe.

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre DK-s polgármestere úgy szólt hozzá az 2016-os eseményeket feldolgozó játékfilm vetítésének ügyéhez, hogy információi szerint a Fidesz székházaiban, irodáiban már játsszák is ezt a filmet. „Azt javaslom, játsszák is ott” – mondta Szaniszló, aki szerint a filmre elköltött 800 millió forintnak jobb helye lett volna a Lőrinci Sportcsarnok befejezésére költve.

Horváth Csaba zuglói polgármester, szocialista frakcióvezető úgy szólt hozzá a vitához, hogy megérti, ha a fideszesek moziba akarnak járni, de egy „home video” színvonalú filmnek nem ott van a helye. Ezután javasolta, hogy a jövő tavaszra készülődés jegyében inkább az Irány a bárka! című animációs film második részét tekintsék meg a mozikban. 

(A Fővárosi Közgyűlés ülése lapzártánk után is folytatódik, amelyről holnapi kiadásunkban számolunk be.)

ph

(Kiemelt kép: ADRIÁN ZOLTÁN)

Legnépszerűbb cikkeink