Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kincses Gyula MOK-elnök: Pintér Sándor miniszterelnöki jóváhagyással konzultál az egészségügyről

Létrehozva:

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint Pintér Sándor nyílt kérdéseket tett fel, és megértette a kamara kommunikációját. Kásler Miklósról ez nem volt elmondható. 

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Népszavának adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte van kormányzati szándék arra, hogy valami történjen az egészségügyben, mivel több tárcánál is készülnek előkészítő anyagok.

„A belügyminiszter nem csak az orvosi kamarával, de más szervezetekkel, meghatározó szereplőkkel, köztük az egészségügy véleményvezéreivel széles körben konzultál. Láthatóan ezt valamilyen miniszterelnöki jóváhagyással teszi” – mondta Kincses.

Az elnök azt is elmondta, hogy Pintér Sándor többször is konkrét témában kérte a kamara véleményét, semmiféle megrendelést nem adott, nyitott kérdéseket tett fel, kíváncsi volt a kamara álláspontjára.

Ezzel szemben Kásler Miklós az egészségügyért felelős miniszter nem kért tőlük javaslatot.

Kincses szerint a járvány nyomán egyértelmű, hogy erősíteni kellene az egészségügyi rendszer reagálóképességét. Az alapellátást is meg kell reformálni, hogy a háziorvosok kevesebb beteget utaljanak tovább.

„A fekvőbeteg-ellátásban megúszhatatlan az ellátások koncentrálása és a regionális centrumkórházak fejlesztése. És azt is tudjuk: ahhoz, hogy ez működjön is, szükség van egy rendes béremelésre” – mondta a kórházakkal kapcsolatban az elnök, hozzátéve, hogy

fontos megszüntetni, hogy az orvosok mások-harmadállás után rohanjanak.

Kincses szerint a megfelelő közellátás biztosítása nemzetbiztonsági érdek, ennek pedig előfeltétele a bérek rendezése és a hálapénz kivezetése.

Legnépszerűbb cikkeink