Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Georg Spöttle: Aki csak bajor módra szeret sörözni Németországban, nácinak kiáltják ki

Létrehozva:

Fotó: Elekes Andor (Wikipédia CC BY-SA 4.0)

Elég egy konzervatív cikket megosztani ahhoz, hogy valakit ellehetetlenítsenek Németországban. A lejárató videók miatt viszont nem fog megromlani a két ország viszonya – állítja Georg Spöttle, a kormány másik kedvenc biztonságpolitikai szakértője. 

A német köztévé is foglalkozott Magyarországgal, ami sokak szerint lejárató propagandafilm. Az ufókkal is találkozó Georg Spöttle a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy szerinte

teljesen hitelét veszíti egy médium, ha olyan egyoldalú, elfogult és pontatlanságoktól hemzsegő

produkciót vetítenek, mint a mostani adás, vagy a 2015-ös migrációs válság idején az Üldözöttek. Hozzátette, hogy Németországban markáns szerepet vállal a közmédia és a baloldali sajtó, így akik csak ezekből a forrásokból tájékozódnak, kritikátlanul elfogadják az anyagban látottakat.

Mindezek ellenére viszont úgy gondolja, hogy a két ország viszonya összességében kiegyensúlyozott marad, már csak azért is, mert a nagy német cégek hazánkban is működnek.

Spöttle úgy látja, Németországban agymosás folyik. „Általános iskolától a felsőoktatás végéig a liberális mainstream tanait sulykolják, a genderelmélettől kezdve a konzervatív családmodell tagadásáig. Ha pedig valaki ezektől eltérő álláspontnak ad hangot, azt gyakorlatilag ellehetetlenítik.”

Szerinte a rendőrség és a titkosszolgálat

azért vehet őrizetbe embereket, mert olyasmit posztolnak a közösségi médiába, „ami nem összeegyeztethető a liberális mainstream demokráciafogalmával”.

Kiemelte, hogy már pusztán az is hatósági intézkedéseket vonhat maga után, ha kikerül egy olyan hír, hogy egy migráns személy valamilyen bűncselekményt követ el.

Arra, hogy az Üldözöttek jelenetében migráns gyerekek rajzon koronával ábrázolják Merkelt, úgy válaszolt: „Ez a kettős mérce, de nevezhetjük világnézeti diktatúrának is. Ha valaki büszke a nemzeti identitására, a zászlóra, hagyománytisztelő módon szeretne élni, vagy egyszerűen szeret bajor módra sörözni, akkor rögtön nácinak kiáltják ki.”

Legnépszerűbb cikkeink