Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

15 kórházból érkezhetnek koronás betegek a fővárosi két járványügyi kórházba

Létrehozva:

Ezekben a vidéki intézményekben 10 alatt van a koronás betegek száma.

Közleményt adott ki az Emmi, ezt egy Kásler Miklós-idézettel kezdik:

„Európában egyedülállóan sikeresen kezeljük az új koronavírus-járványt, köszönhetőn az időben meghozott kormányzati korlátozó intézkedéseknek, a kórházak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti folyamatos együttműködésnek, valamint a magyar lakosság fegyelmezettségének”.

A miniszter mindezt a kórházak főigazgatóinak tartott videókonferencián mondta el.

Négy lépcsőben indul meg újra az egészségügy, lehetőség nyílik az ágyszámok rugalmasabb kezelésére, elkezdődhetnek a tervezhető fekvőbeteg ellátások, köztük a műtéti beavatkozások, újraindíthatók a nem népegészségügyi szűrővizsgálatok, tovább bővíthetők a krónikus, valamint a kúraszerű ellátások, erről beszélt Müller Cecília országos tisztifőorvos is az Operatív Törzs tájékoztatóján.

Hogy újraindulhassanak a kórházi kezelések, meg kell előzni, hogy a koronavírus fertőzni kezdhessen a kórházakban. Ezért lehet majd vidéki kórházakból átszállítani betegeket a fővárosi két intézménybe: a Dél-Pesti Centrumkórházba és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Jelen pillanatban országos szinten 41 kórház van járványügyi ellátásra kijelölve, azonban 15 kórház esetében az ott tartózkodó betegek száma tíz alatt van.

A kórházak az ágyak jobb kihasználása érdekében tárgyalhatnak egymással. A miniszter biztatta a kórházvezetőket, hogy ott, ahol erre igény mutatkozik, éljenek ezzel a felkínált lehetőséggel a nem koronavírusos betegek mielőbbi ellátásának biztosítása érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink