Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Így veszi meg a Magyar Teátrumi Társaság a Karinthy Színházat

Létrehozva:

Forrás: Wikipédia

Ahogy arról délelőtt beszámoltunk, az MTT 300 millióért vásárolja fel az eddig függetlenül működő színházat. Az összeget abból a pénzből fizetik ki, amit előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásán belül ingatlanvásárlásra nyert el a társaság.

Bár hirtelen jött, hogy Karinthy Márton örökségét, lánya, Karinthy Vera eladja, volt ennek előszele. Március 25-én Földes Eszter színésznő Facebook-posztban írta meg, hogy mégsem ő lesz a színház művészeti vezetője. Ennek okaként azt nevezte meg, hogy Karinthy Márton halála után a színház jövője bizonytalanná vált. „Mindenki nyitott szívvel fogadta a kezdeményezést, miszerint Karinthy Márton örökségét, a Karinthy Színházat az állam gondozza és ápolja tovább. Ennek azonban volt egy kompromisszumos kitétele. Ez pedig az én személyem” – írta a posztban.

A színház sorsa most eldőlt: az Emmi május 5-i döntéseinek listájában, a 10. oldalon szerepel a Karinthy Színház, melyet 300 millió forintért vásárol fel a Vidnyánszky Attila által elnökölt Magyar Teátrumi Társaság.

Az ügyben megkerestük az MTT-t, ahonnan Szabó László titkártól a következő választ kaptuk:

„Az elmúlt hetekben felmerült annak a lehetősége, hogy a Magyar Teátrumi Társaság megvásárolja a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft.-t. Minderre részletes egyeztetések és a cég átvilágítása után kerülhet sor. Szerződés még nincsen a két fél között, ha létrejön, örömmel fogunk róla tájékoztatni mindenkit. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a Karinthy Színház és néhai Karinthy Márton szellemi-kulturális örökségét tisztelettel vigyük tovább.”

Karinthy Verát is felkerestük, ám mindeddig nem reagált a kérdéseinkre.

Legnépszerűbb cikkeink