Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Épül-szépül a 30 milliárdos Hungarikum Liget Lakitelken

Létrehozva:

Wikipedia Commons

Három év múlva már ön is foglalhat szobát a karcagi birkapörköltről elnevezett szobában a lakitelki négycsillagos szállodában, de épül itt csillagvizsgáló, próbaterem, footgolf-pálya, és létesül tiltott pálinkafőzők gyűjteménye is. Lezsák Sándor megtekintette az építkezést.

Megtekintette a Hungarikum Liget munkálatait Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány elnöke. A beruházás szépen halad, a fideszes politikus Instagramja szerint a Hotel Club Tisza Wellness és a Hungarikumok interaktív kiállítóháza kerül egyre közelebb a megvalósuláshoz.

De mit is kell tudnunk a 30 milliárdos beruházásról? A Lakitelek Népfőiskola a NER kedvence, nincs olyan év, hogy ne zuhognának milliárdos beruházások, tőkefröccsök az intézményre. A Hungarikum Ligetben épül gyógyfürdő, négycsillagos szálloda, így a komplexum területén lesz két-, három- és négycsillagos szálloda is, ahogy ez a Baon cikkében olvasható – emellett pedig jurtatábor és kemping is.

A Hungarikum Szállodában minden szoba egy-egy hungarikumról lesz elnevezve – vélhetően lesz Fröccs, Ilcsi kozmetikai termékek, solymászat, magyar operett, Kodály-módszer, karcagi birkapörkölt nevű szoba is, mert ezek mind szerepelnek a 71 tételt tartalmazó hungarikum-listán. Épül itt Borkatedrális, ahol a magyar borokat gyűjtik össze, illetve emberek itt pénzét tárolhatják boraikat, amelyeket méltó környezetben meg is ihatnak.

Lesz itt Hungarikum Élményház, ahol bemutatják a magyar értékeket, egy Csillagda nevű kis csillagvizsgáló, illetvec egy ezer főt befogadni képes Kárpátia rendezvényház. A Kincsem Lovardában a polgárőrök tudnak majd megtanulni lovagolni, a Nimród Szabadidő- és Tájparkban pedig a Hungarikum Ligetben fellépő zenekarok próbálhatnak majd.

Létesül footgolf-pálya, amely 10 éves sportágban a magyar csapat már világbajnokságot is nyert – ezt maga Lezsák Sándor akarja meghonosítani nálunk, mert az idősek és a hölgyek körében is népszerű, nyilatkozta a lapnak.

Még egy különlegesség lesz itt, a tiltott pálinkafőzők gyűjteménye. És még mindig nincs vége, itt létesül a Nemzeti Művelődési Intézet is, amely képzéseket tart. Az egész fejlesztés, amely, mondani sem kell, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak számít, 2023-ra lesz kész.

Legnépszerűbb cikkeink