Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hivatalos: péntektől lehet telefonon gyógyítani

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Egy sor gyógyító tevékenység lesz végezhető telefonon a pszichoterápiától a fizioterápiáig, a pácienseket a háziorvosok diagnosztizálhatják is telefonon, videohíváson keresztül. A szolgáltatóknak a neten kell közzétenni, mit tudnak telemedicinával szolgáltatni. A rendelet péntektől hatályos.

Telefonon vagy videohívással is lehet diagnosztizálni, vizsgálatokra küldeni, gyógyszert felírni, jelent meg a szerda esti Magyar Közlönyben. A kormány az egészségügyi minimálszolgáltatásokról szóló rendeletet módosította. Péntektől a telemedicina is megjelenik az egészségügyi eszköztárban bővebb tartalmi meghatározással, amiről az egészségügyi szolgáltatónak kell a weboldalán tájékoztatnia a pácienseket.

Ha az orvos úgy látja, hogy a beteg állapota megköveteli a személyes találkozást, akkor ezt a kellő biztonsági eljárások biztosításával létre kell hoznia a megfelelő időben.

Telefonon keresztül lehet: elküldeni beteget szakorvoshoz, diagnosztizálni, gyógyszert felírni, kontrollvizsgálatokat, utógondozást végezni, beutalót kiállítani, pszichoterápiát, kríziskezelést, pszichoterápiát és szülői tanácsadást végezni, fizioterápiát végezni, védőnői szolgálatot adni.

Legnépszerűbb cikkeink