Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ausztriában újranyitnak az éttermek, szabadidős létesítmények

Létrehozva:

Tüntetni is csak úgy lesz szabad, hogy egyméteres távolságot kell tartani a többiektől. Jó hír lehet ez a kinti magyar munkavállalók ezreinek.

Május 15-én kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények (állatkertek, turisztikai látnivalók) Ausztriában – jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszter kedden egy bécsi sajtótájékoztatón. Bécs korábban bejelentette, az iskolákat is megnyitja.

A lakosság és a vállalkozások leghőbb vágya, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba – jelentette ki Köstinger. Mint mondta, az enyhítéseket fokozatosan, kéthetente léptetik életbe, így a vállalkozások felkészülhetnek a nyitásra.

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak ki az éttermek és a szállodák – hangsúlyozta a miniszter asszony. Kifejtette: az éttermekben

egy asztalnál legfeljebb négy felnőtt és a hozzájuk tartozó gyermekek ülhetnek,

az asztalnál ülőkre ugyanakkor nem vonatkozik az egyméteres távolság betartása, a személyzetnek pedig szájmaszkot kell viselnie. Az éttermek reggel 6 órától 23 óráig tarthatnak nyitva.

Karl Nehammer belügyminiszter elmondta, hogy a jövőben

a tüntetéseken kötelezővé teszik legalább egy méter távolság tartását és a szájmaszk viselését,

mivel felmérhetetlen a fertőzésveszély. A szervezőknek garantálniuk kell, hogy ezeknek a követelményeknek a résztvevők eleget tesznek. Hangsúlyozta azt is, hogy a koronavírus-járványt még nem sikerült legyőzni, továbbra is jelen van, és emiatt szükség van az óvintézkedések érvényben tartására. A rendőrség változatlanul ellenőrzi, betartják-e az emberek a kötelező egy méter távolságot.

Nehammer megemlítette, hogy naponta tízezer járőr teljesít szolgálatot. Időszerűnek nevezte, hogy 2023-ig 2250-nel emeljék a rendőrség létszámát. Bejelentette, hogy a Traiskirchenben és Bergheimben lévő menekültügyi központokba a karanténnal összefüggő rendelkezések miatt április végéig nem vesznek fel újabb lakókat; eddig ugyanis már 14 menedékkérő koronavírustesztje pozitív lett: közülük tizenegyet időközben gyógyulttá nyilvánítottak – tette hozzá.

Legnépszerűbb cikkeink