Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem sieti el a segítségnyújtást az állam a roma családoknak

Létrehozva:

Félő, hogy mire az Országos Roma Önkormányzat és az állam egyeztetésének konkrét eredményei lesznek, véget ér az iskolai tanév. 

Nem sieti el az intézkedést az állam a romákat is érintő problémák megoldásáért. Az Országos Roma Önkormányzat ma adott hírt arról, hogy a szervezet tárgyalt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal többek közt a munkanélküli romák újrafoglalkoztatásának segítése és a legelmaradottabbak internethez, tablethez juttatása a digitális oktatás érdekében.

A digitális oktatás már március közepétől zajlik országszerte, a hónapok óta karitatív munkát végző Országos Roma Civil Tanács pedig egy hete úgy nyilatkozott a Pesti Hírlapnak, több tízezer szegény gyerek ismételhet osztályt, mert nincs náluk internet, vagy hiányzik a megfelelő informatikai eszközük. Már most ezreket sújt a munkanélküliség a szervezet szerint.

Az ITM és az ORÖ abban állapodtak meg, hogy „már

a napokban megkezdődik annak a hivatalos együttműködésnek az előkészítése,

amely révén megindulhat a munkaerő-közvetítés az ORÖ részvételével az állami vállalatok és magánvállalkozások felé a gazdaság újraindításához”, írja az ORÖ Facebook-posztja.

„Nyomatékosan kértük az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, hogy a leghátrányosabb helyzetű települések, településrészek ingyenes közösségi internet-hozzáféréshez jussanak, a diákok iskolai teljesítményének megőrzése, javítása érdekében. Ehhez kapcsolódhat az az elképzelés is, amely majd technikai eszközöket kínálhat a digitális oktatáshoz való jobb hozzáférés érdekében.

Ennek a részletei és a konkrét megállapodás a következő hetekben várható”,

írja az ORÖ.

Ha a kormány május 3. után úgy dönt, újranyitja bizonyos feltételekkel az iskolákat, akkor ezek az eredményes egyeztetések épp akkorra fognak beérni, amikor már nem lesz rájuk szükség. De ha a kormány nem nyitja meg az iskolákat, akkor is június 15-vel véget ér a tanév, egy hetek múlva megvalósuló konkrét megállapodásnak már nem lesz igazán praktikus haszna.

Legnépszerűbb cikkeink