Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem maradnak a pálya szélén –Teljesen az adófizetők állhatják a focisták fizetését

Létrehozva:

Fotó: Honvéd FC

Koronavírus ide vagy oda, vannak fontos dolgok: több mint 9 milliárd forintot öntött a kormány a sportba, amióta veszélyhelyzet van. 

Csütörtökön végrehajtotta az elmúlt hetek egyik legnagyobb, 100 milliárd forintos költségvetési átcsoportosítását a kormány – írja az Mfor. Sportra sem sajnálták a pénzt, több mint 9 milliárd forint jutott különböző stadionok, sportközpontok építésére, ebből 1 milliárd az éppen épülő Bozsik Stadionnak.

Jelentős változás az is, hogy a kormány lehetővé tette a sportszervezetek, sportegyesületek számára, hogy kiadásaikat 100 százalékban TAO-pénzekből finanszírozzák. A fizetésekre, az utánpótlás-nevelésre, és a stadionok üzemeltetésére ezentúl teljes mértékben az adófizetők pénzéből költhetnek a klubok.

Az idei költségvetés összeállításakor a kormány úgy tervezett, hogy a TAO-támogatás miatt 121 és 131 milliárd forint közötti összeg eshet ki. Ennek átlaga 126 milliárd forint, amivel kapcsolatban az Mfor feltételezi, hogy a sportfejlesztési programok teljes értékének 70 százalékát fedezi (ebben az esetben jelenti a legkisebb tételt a 100 százalékos támogatottság bevezetése).

Ebben az esetben a költségvetésből még 54 milliárd forint eshet ki a teljes támogatás miatt idén. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez az összeg ott marad szabadon elkölthető forrásként a sportklubok és -egyesületek kasszájában.

Legnépszerűbb cikkeink