Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Még sincs kőbe vésve a május 4-i érettségi

Létrehozva:

A központi érettségit mindenképp megtartják, mondta el Maruzsa Zoltán államtitkár, de lehet, hogy változik az időpontja.

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban.

Az érettségi és a szakmai vizsgák megszervezése a folyamatosan változó járványügyi helyzetben komoly kihívás valamennyiünk számára. Legyen szó a tanulókról, a pedagógusokról, a szülőkről vagy éppen a közigazgatásban dolgozókról – fogalmazott az államtitkár.

Úgy látja, az érettségi lehető legbiztonságosabb megszervezésének kitalálták a módját, ezért tartanak csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítják a szükséges védőfelszerelést. Erről a kormány a döntését meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját.

Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont „mozgatását” indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni – mondta Maruzsa Zoltán.

Legnépszerűbb cikkeink