Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Itt a húsvét: bekeményítenek az önkormányzatok

Létrehozva:

Az önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy húsvétkor senki se induljon el kirándulni, ezért országszerte fontos korlátozásokat hoztak.

Több önkormányzat is úgy döntött, hogy elejét kell venni a most nem kívánatos turisták áradatának, ezért a város és a kirándulni vágyók egészségének érdekében legkésőbb holnaptól több helyen is szigorítások lépnek életbe.

  • Balatonfüred: lezárják a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját, nem lehet majd megállni a Huray utcai és a Borsos Miklós utcai parkolóban, a két nagy strand parkolójában és a Zákonyi úti mélygarázsban. Lezárják a város két nagy strandját is, így azokat a hosszú hétvégén nem lehet majd látogatni.
  • Balatonalmádi: péntektől lezárják a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a főtéren található szökőkút előtti teret és parkolót, a Pannónia Kulturális Központ parkolóját, a strandok parkolóit, a játszótereket és a kültéri fitneszparkokat. Aki megszegi a szabályt, az 10 ezertől 200 ezer forintig terjedő bírságot fizet.
  • Keszthely: kordonokkal lezárják a Balaton-partot, a rendőrség ellenőrzi, hogy megszegi-e valaki a lezárást. A helyieket is kérik, hogy most ne sétáljanak a Balaton-parton.
  • Visegrád: a város belterületén kizárólag az engedéllyel rendelkező helyiek vagy a városban dolgozók parkolhatnak, a 11-es főútba torkolló belterületi utak egyirányúak lesznek, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetve pedig lezárják a turistaforgalom elől a Fellegvárba vezető Panoráma utat. Az átmenő forgalom a 11-es főúton haladhat Esztergom és Budapest között, a főúton útbaigazító táblákat helyeznek ki. A lakosságvédelmi intézkedés holnap 8 órakor lép életbe.
  • Zebegény: „Maradj otthon húsvétkor! Ezt kéri a Dunakanyar!” A felhívást közösen jegyzi Dobogókő, Dunabogdány, Dömös, Esztergom, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Surány, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Zebegény, Vác és Visegrád.
  • Szentendre: az ünnepekre elrendelték a belváros részleges lezárását.
  • Kecskemét: átmenetileg lezárják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontot, az arborétumot és a Szent Hubertus Parkerdőt, közismert nevén a Nyíri erdőt

Az elmúlt napokban Tihany polgármestere, majd Hollókő, Szentendre, Tokaj és Velence vezetői is kérték a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el a népszerű kirándulóhelyekre. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége pedig arra kéri a megye aktív horgászait, hogy szüneteltessék a pecázást.

Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentésében különleges jogot adott a polgármesterek kezébe: hétfő éjfélig speciális, akár szigorúbb szabályokat is lefektethetnek a saját településükön.

Legnépszerűbb cikkeink